´╗┐

Wat is mijn kleuterboek?

Mijn kleuterboek maakt non-profit kinderboeken waarin jouw (klein)kind de hoofdrol speelt. Op onze website kun je het uiterlijk van de hoofdrolspelers naar eigen inzicht samenstellen. Kies zelf de huidskleur, haarkleur en het kapsel. Of maak gebruik van de extra opties, zoals een bril of baard voor papa of een hoofddoek voor mama. Uiteraard kun je ook zelf de namen invullen. Er zijn meer dan 1000 combinaties mogelijk!

Zo ontstaat een herkenbaar, uniek en persoonlijk boek. De verhalen sluiten aan bij de leefwereld van peuters en kleuters en ze hebben allemaal een onverwacht of grappig einde. Leesplezier gegarandeerd.

Door de korte zinnen, duidelijke verhaallijn en kleurrijke illustraties zijn de kleuterboeken "het bos" en "het spook" uitermate geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen. Deze twee boeken zijn ook speciaal geschreven voor beginnende lezertjes. Door de zinnen kort en eenvoudig te houden, zijn kinderen al snel in staat om het hele boek zelf te lezen. Dit is een goede motivatie bij het leren lezen!

Het dino-doe-boek is een interactief voorleesboek voor de wat oudere lezertjes (4-8 jaar). In dit boek wisselen vragen en weetjes elkaar af en word je gestimuleerd om samen over het boek te praten.

Waar staan wij voor?

Wij vinden het belangrijk dat kinderen plezier hebben in (voor)lezen, daarom werken wij zonder winst-oogmerk. En hebben wij regelmatig samenwerkingen met scholen, stichtingen en bloggers om gratis digitale prentenboeken te verspreiden. We hebben gemerkt, dat kinderen het leuk vinden als ze zichzelf en andere familieleden kunnen herkennen in een boek. Ze zijn verbaasd en enthousiast dat er een boek bestaat, dat ├ęcht over henzelf gaat. Daarom heeft mijn kleuterboek zoveel opties voor het personaliseren van het boek, veel meer dan andere gepersonaliseerde boeken die online en in boekhandels verkrijgbaar zijn. Het staat je helemaal vrij hoe je het uiterlijk van de hoofdpersonen samenstelt, alles kan! Bovendien wordt niet verwezen naar de hoofdpersonen met hij/zij, waardoor de boeken ook geschikt zijn voor non-binaire en transgenderkinderen.

Als kinderen leren lezen zijn ze vaak heel enthousiast, want er gaat een wereld voor hen open. Kunnen lezen maakt kinderen (en hun ouders!) dan ook enorm trots. Daarom willen wij de interesse van jonge kinderen in lezen aanwakkeren met grappige, gepersonaliseerde boekjes die zijn afgestemd op hun niveau (nl. "het spook" en "het bos"). Zodat ze trots kunnen zeggen: "Ik lees een boek!"

Met het dino-doe-boek pakken we het anders aan en ligt de nadruk juist op het samen lezen en de interactie tijdens het voorlezen. De vragen en opdrachten stimuleren ouder en kind om over het boek te praten en na te denken. Met een beetje fantasie wordt voorlezen zo elke keer weer anders.

Wie zijn wij?

Mijn naam is Jolien Harders en samen met mijn man Jim ben ik begin 2017 begonnen met het ontwikkelen van mijn kleuterboek.

Wij wonen in het Noord-Hollandse dorp Andijk en hebben twee dochters (5 en 7). Ze houden allebei erg van voorlezen. De oudste leest zelf al hele boeken en onze jongste dochter is aan het leren lezen. Al jaren maak ik boekjes voor onze meiden, waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Die boeken zijn hun favoriet. Als er vriendjes of vriendinnetjes op bezoek zijn, vragen ze regelmatig of ik er ook een voor hen kan maken.

Vandaar dat ik begin 2017 op het idee kwam, om gepersonaliseerde kinderboeken te gaan ontwikkelen. Sindsdien zijn Jim en ik samen bezig met de ontwikkeling van mijn kleuterboek. Ik maak de illustraties en verzin de verhalen. En Jim neemt het technische gedeelte voor zijn rekening. De unieke tool op deze website, waarmee je zelf je poppetjes kunt samenstellen, heeft hij helemaal zelf gebouwd en is nergens anders te vinden.

We zijn heel blij dat we elkaar zo goed aanvullen en zo persoonlijke kleuterboeken kunnen creëren, waar we de komende jaren hopelijk heel veel kinderen blij mee kunnen maken.

wat is er nou leuker dan een boek met je eigen naam?